Blog rímskokatolíckeho kňaza

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Škatulkovanie ľudí.

Komoda, ktorá ma 4 šuplíky v mojej izbe mi slúži na triedenie dokumentov.

Blog mi nebude slúžiť k tomu, aby som škatulkoval ľudí a komentujúcich moje príspevky.

Písať blog mi nenariadil môj predstavený - biskup. Je to moje slobodné rozhodnutie a vidím v tom možnosť "rozhlasovať z blogu na Internete" to, čo budem vnímať ako podnety zo života, ktoré mi dáva Boh rôznym spôsobom poznať a snažiť sa prijateľnou rečou dnešnej doby to odovzdávať.

Jedno však mi je jasné a to, že zostanem verný Rímskokatolíckej cirkvi, svätému Otcovi - pápežovi, učeniu, ktoré máme obsiahnuté v Písme svätom, tradícii a dokumentoch. Že kvôli priazni čitateľov nebudem ustupovať, či "riediť" pravdu.

Je mi tiež jasné, že nie každý bude súhlasiť s učením Cirkvi a určitými postojmi.

Ja som tu nie preto, aby som presviedčal, aby som preferoval seba a svoju Cirkev. Mojim úmyslom je vnímať denné podnety života a reagovať na ne.

Prijímam a rád si prečítam aj názory ludí iných vyznaní a denominácií. Avšak ja sa tu nebudem hádať o histórii a niektorých postojoch cirkvi... na ktoré je iste viacero pohľadov. Som otvorený pre diskusiu a pokojne môžu písať tí, ktorí budú chcieť.

Ak by som azda niekomu neodpovedal na jeho komentár, nie je to preto, žeby som nechcel, alebo sa bojím témy. Môže sa stať, že si ho nevšimnem v tej početnosti. Rád odpoviem. Možno to niekedy bude aj konkrétnym článkom. 


Podnety | stály odkaz

Komentáre

  1. kňaz Jozef, odpovedať na komenty pod Tvojím článkom ďalším článkom...
    môže síce neraz byť ten najlepší spôsob, no živú debatu, v ktorej na seba debatujúci navzájom a viacnásobne reagujú, to asi nenahradí.. chodiť na kázanie, kde sa nemôžem priamo spýtať alebo kde na položenú otázku nedostanem odpoveď, nie je (aspoň pre mňa) príliš záživné...
    a mimochodom, ak chceš, aby sa Ti článok zobrazil na titulke blogu, medzi ním a predošlým článkom musí uplynúť min. 6 hodín.
    publikované: 23.06.2008 17:56:53 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :) pekny umysel
    zbytocne by sme sa tu hadali o historii ked TY nie si historia sama o sebe, ze? ty nam asi len tak "potichu" chces ukázať ako vnímas svet a mozno si z toho niekto nieco vezme a "obrati sa". celkom sa tesim na tvoje postrehy, aj skusenosti ktore ti doposial nas farebny svet poskytol. len pis, nedaj sa! :)
    publikované: 23.06.2008 18:10:43 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. PROSÍM VYSVETLENIE - WYSLÚŽILEC
    wyslúžilec, prepáč, ale nerozumiem tvojmu commentu. Napísal som niečo zlé? Ja som pri prvom článku klikol na stály odkaz - nevedel som, čo je to. Vysvetli mi prosím aj toto. A ešte, čo je to sledovanie komentárov - vypnúť a zapnúť. Všimol som si, že aj čas je nepresný -ide dopredu. Odpusť takýmto otázkam, ale nerozumiem tomu. Ďakujem.
    publikované: 23.06.2008 18:14:58 | autor: knazJozef (e-mail, web, autorizovaný)
  4. kňaz Jozef, nenapísal si nič zle..
    reagoval som na posledné vety Tvojho článku:
    "Rád odpoviem. Možno to niekedy bude aj konkrétnym článkom."
    a k nim som Ti napísal, že niekedy je lepšie na otázky alebo postoje reagovať priamo pod článkom.. nič viac, nič menej...
    a čas na blog.sk je už pár dní posunutý o hodinu dopredu, predpokladám, že to admini časom dajú do poriadku.
    stály odkaz je link na článok, ktorý mu je pridelený v okamihu vytvorenia v editore pre prípravu článkov.
    a sledovanie komentárov značí, že keď ho pod nejakým článkom zapneš, v záložke "Komentáre" v editore článkov sa Ti zobrazí info, ak pod článkom pribudne komentár.
    čo sa časového odstupu článkov týka, môžeš ho riadiť cez dátumové pole označené v editore článkov popiskou "Dátum".
    publikované: 23.06.2008 18:32:11 | autor: wyslúžilec (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. wyslúžilec
    vďaka za vysvetlenie... budem sa snažiť
    publikované: 23.06.2008 18:58:18 | autor: knazJozef (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :) pekny umysel
    Internet ponúka veľké možnosti, hoc je to komunikácia s inými, ktorých úmysel nepoznám... ten môže byť dobrý, aj zlý...
    Ja som v živote ešte neobrátil ani jedného človeka - som len nástroj v rukách živého Boha a chcem sa snažiť, aby si ním poslúžil na svoje cieľe. Milosť dáva len Boh.
    publikované: 23.06.2008 19:02:17 | autor: knazJozef (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Našiel si prostriedok, dobré vnuknutie
    prijímaš tie správne inšpirácie, aj Pán by ľuďom kázal cez PC keby žil v dnešnej dobe, hora olivová by bola nepotrebná, hlavne že Ty si našiel cestu k čo najväčšiemu počtu hľadajúcich a že máš tú správnu životnú ideu. Už nechcem kritizovať Cirkev ale takýto kňazi tam chýbali, preto mnohí hľadajú mimo kostolov. Teším sa na odpoveď na to ako si bol povolaný.
    Sakti
    publikované: 23.06.2008 21:21:13 | autor: Sakti (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014