Blog rímskokatolíckeho kňaza

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cirkev

Vnímanie človeka

Nemôže mať Boha za Otca, kto Cirkev nechce mať za Matku. (sv. Augustín)

Nie v konároch, ale v koreňoch je sila stromu. (G. von Le Fort) tradícia

Buďte s pokorou spojení so svätou Cirkvou, ktorá je v sebe samej bez poškvrny, ale vo svojich sluhoch poškvrnená. Máte Krista, jeho počúvajte, jeho nasledujte. (sv. Kajetán)

Hnevá nás, že nám ateisti vyčítajú inkvizíciu a evanjelici násilnú rekatolizáciu, bez toho, že by priznali škvrny na svojom konte. Bolo by to od nich šľachetné, ale prečo by sme sa mali nechať predstihnúť v šľachetnosti, prečo radšej nebyť prvý? Viny volajú po odpustení. Nie je rozhodujúce, že sme to neprevádzali osobne. Zdedili sme slávu cirkvi, plaťme i jej dlhy. Keď sa nezriekneme starého zla, ako sa javí podľa dnešného poznania, vzbudíme podozrenie, že s ním súhlasíme pre tento krát, a ktovie, možno i pre budúci krát, keby sa to hodilo. Nie je takéto pokánie nebezpečné, nedávame tým zbraň do ruky nepriateľa? Väčšia obava by mala byť z toho, aby sa od nás ľudia neodvrátili preto, že nežijeme podľa pravdy a spravodlivosti. (O. Mádr)


Myšlienky iných | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014